UUS KOOSTIS! 2x rohkem õli Norra lõhest!
12 põnevat fakti oomega-3-rasvhapete kohta
1 Inuiti sõnaraamatus pole kohta südameinfarktil

Gröönimaa inuitid tarbivad palju oomega-3 rasvhappeid sisaldavat mererasva. Nende keeles on üle 40 sõna lume kohta, kuid südameinfarkti kohta mitte ühtegi sõna. 1970-tel aastatel Gröönimaa elanike seas läbi viidud toitumise uuringud tekitasid kogu teadusmaailmas huvi oomega-3 rasvhapete vastu.

3 Parimad oomega-3 rasvhapped tulevad lõhest

Parima kvaliteediga oomega-3 rasvhapped pärinevad lõhest. Lõhe ja hüljes sisaldavad nende küllastumata rasvhapete ainulaadset segu, mis on rikas kõigi kolme tüübi (EPA, DHA ja DPA) poolest, erinevalt enamikust kalaliikidest, kus leidub vaid kahte.

5 60% inimajust on tehtud oomega-3 rasvhapetest

Inimese aju erineb oluliselt enamiku loomade ajust, välja arvatud hüljeste omast. Selle põhjal jõudsid eksperdid järeldusele, et kümneid tuhandeid aastaid toitusid inimesed peamiselt kalast, mitte lihast. See võib olla ka põhjus, miks 60% meie ajust koosneb oomega-3 rasvhapetest ja miks meie tervis on nendest hapetest nii sõltuv.

Allikas: Chia-Yu Chang, Der-Shin Ke, Jen-Yin Chen, Essential fatty acids and human brain. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20329590/
7 Oxford, Cambridge ja Harvard

Oxfordi, Cambridge’i ja Harvardi teadlased on läbi viinud enam kui 10 000 uuringut oomega-3 rasvhapete kohta ja avastanud nende suure kasu tervisele. Tegemist on ehk kõige enam uuritud toitainega maailmas.

Allikas: GOED.
9 Oomega-3 rasvhapped toetavad emasid ja nende lapsi!

Õige kogus oomega-3 rasvhappeid on eriti oluline rasedatele ja imetavatele naistele. Poola Günekoloogiaühing soovitab rasedatel tarbida igapäevaselt 600 mg oomega-3 rasvhappeid ja enneaegse sünnituse ohus olevatel naistel 10000 mg.

Allikas: Poola Günekoloogiaühingu soovitused dokosaheksaeenhappe tarbimiseks enneaegse sünnituse ennetamisel.
11 Kasulik ülekaalus inimestele

Epidemioloogilised uuringud näitavad, et madal oomega-3 sisaldus võib olla seotud paljude haiguste suurema riskiga. Ülekaalulised inimesed näivad olevat eriti altid madala küllastumata rasvhapete taseme suhtes ja vajavad igapäevase normi saamiseks täiendavat toidulisandit. Inimesed, kelle kehamassiindeks on üle 30, peaksid seetõttu pöörama erilist tähelepanu sellele, et nad saaksid piisavalt oomega-3 rasvhappeid.

Allikas: Ken D. Stark. (2016). Raport ajakirjas Progress in Lipid Research.
2 Viikinid algatasid oomega-3 rasvhapete trendi!

Viikingid on juba üle tuhande aasta ekstraheerinud hüljeste ja morskade vedelat rasva ning joonud seda jõu ja tervise saamiseks. Mererasv on alati olnud oluline Norra toitumises ning kalaõli ja oomega-3 rasvhapped on hästi tuntud Norra ekspordiartiklid.

4 Tugev antioksüdant

Lõhe sisaldab rikkalikult antioksüdanti, mida nimetatakse astaksantiiniks. Astaksantiin on punast värvi ja vastutab lõhe liha ja OmegaMarine® kapslite värvuse eest. See aitab säilitada värskust, mis oomega-3 rasvhapete puhul on ülioluline ja võimaldab vältida rääsumist, mis võib omakorda vähendada põhjustada toote efektiivsust.

6 Kas te sööte kala 2-3 korda nädalas?

Rasvased merekalad on parim oomega-3-rasvhapete allikas, neid on soovitatav süüa isegi 2-3 korda nädalas. Kahjuks on need kallid ja paljudele lihtsalt ei meeldi. Kaks OmegaMarine® kapslit päevas on piisav, et katta soovitatud päevane oomega-3 rasvhapete vajadus, isegi kui te ei söö üldse kala.

Allikas: Euroopa Liidu Komisjoni toitumissoovitusi sisaldava raporti kokkuvõte https://knowledge4policy.ec.europa.eu/health-promotion-knowledge-gateway/food-based-dietary-guidelines-europe-table-9_en
8 Jaapanlased elavad kõige kauem

Jaapani ja Lõuna-Korea elanikud söövad palju kala ja neil on rakumembraanides oomega-3 rasvhapete osakaal maailma kõrgeim (umbes 10%). See võib olla üks põhjuseid, miks nad võrreldes teiste rahvastega nii kaua elavad.

Allikas: Oxford University, United Nations and Ken D. Stark. (2016). Raport ajakirjas Progress in Lipid Research.
10 Oomega-3 rasvhapped tasakaalustavad meie toitumist

Tänapäeval puudub meie toitumises tasakaal oomega-3 ja oomega-6 rasvhapete vahel. Meie kiviaja esivanematel oli nende rasvhapete suhe võrdne ning tervislikus, kala- ja köögiviljarikkas Vahemere piirkonna toitumises oli see 2:1. Tänapäeval söövad eurooplased üha enam töödeldud toiduaineid, mis on oomega-6-rasvhapete peamine allikas, ning see on viinud olukorra ohtliku 25:1 suhteni! See on väga ebatervislik trend, mistõttu Maailma Terviseorganisatsioon soovitab rohkem tarbida oomega-3 rasvhappeid, et tasakaalustada liigset töödeldud toidu hulka meie toitumises.

12 Ärge laske end petta!

Oomega-3 rasvhapete ja kalaõli tootjad, kes lisavad toodetele sünteetilise sidruni, apelsini või vanilje maitset, varjavad sel viisil tooraine halba kvaliteeti ja õli oksüdeerumist. Oksüdatsioon võib põhjustada õli madalamat kvaliteeti. OmegaMarine® on valmistatud looduslikest koostisosadest, maitse- ja lõhnatugevdajateta, sest meil ei ole midagi varjata.

Mugav kojuvedu
Ainult originaaltoode
Usaldusväärne ettevõte
14-päevane tagastusõigus
See veebilehekülg kasutab küpsiseid. Seda lehte kasutades nõustute nende kasutamisega. Lisateave
×
TELLI
KOHE